Mitä CrossFit on?

CrossFit on yhdysvaltalaisen Greg Glassmanin kehittämä monipuolinen voima- ja kunto-ohjelma. CrossFitin määritelmä on ”constantly varied functional movements executed at high intensity”. Suomeksi tämä tarkoittaa seuraavaa:

Vaihtelevuus

CrossFitissä ei ole kahta samanlaista päivää, jokainen treeni on erilainen. Toki oman kehityksen seuraamista on helpotettu standarditreeneillä, joita voidaankin tehdä esimerkiksi joka vuosi kerran. Näiden avulla on helppo seurata omaa oppimista ja kehitystä. Treenien ja ohjelmoinnin vaihtelevuus ja monipuolisuus takaa kestävän innostuksen ja motivaation, sekä jatkuvan kehittymisen. Jokainen liikkuja on hyvä jossain treenissä!

Toiminnallinen harjoittelu

CrossFit perustuu ihmisille luontaisiin liikkeisiin. Kyykky ylläpitää helppoa nousemista tuolilta. Ylöstyöntö helpottaa kuormien nostamista korkealle ja maastaveto niiden nostamista lattialta. Liikkuvuuden, koordinaation ja ketteryyden harjoittelu saa sinut pysymään pystyssä liukkaalla tiellä. Aerobisen kunnon kasvaminen ja moninivelliikkeiden tekeminen helpottavat arjessa toimimista.

Korkea intensiteetti

Peruskuntoharjoittelun lisäksi CrossFitissä harjoitellaan lyhyitä, mutta hyvin hengästyttäviä ja sykettä nostavia suorituksia. Usein aika on harjoituksessa yksi elementti; tehdään joko niin nopeasti kuin mahdollista tai niin paljon kuin mahdollista tietyssä ajassa. Tällaisten treenien kautta on helppo seurata omaa kehitystä.